În ziua de 2 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 22 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 47 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 2 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Alte 20 de permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar.

Alte sancţiuni au fost aplicate ieri şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (28), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (18), dar şi  pentru alte abateri în trafic (37).

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 53.000 de lei.

 

Sursa: Realitatea de Buzau