La sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au întocmit dosare penale în cazul a 8 şoferi care au comis abateri grave la regimul circulaţiei. Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 7 cazuri. În cazul a trei conducători auto, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce.

În alte patru situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis de conducere, aparatele etilotest indicând valori de 0,42 şi 1,02 mg/l, alcool pur în aer expirat.

În ultimul caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Unguriu, depistat la volanul unui autovehicul pe DN10, în localitatea Măgura. În urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 1,02 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la unitatea medicală pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Alte 4 dosare penale au fost întocmite de polițiști pentru conducerea unor vehicule având permisul de conducere suspendat și pentru conducerea unor vehicule fără a poseda permis de conducere.

Sursa: Realitatea de Buzau