Polițiștii locali amendează depozitarea pe trutoar a meterialelor de construcții, cherestelei sau a balastului

Politisti locali, din cadrul Directiei Politiei Locale Buzau, au actionat pe raza municipiului Buzau, pentru identificarea celor care ocupa domeniul public, cu materiale de construcţie (nisip, balast, piatră, cărămizi, bolţari, ţigle, lemne, etc.)  sau cu deseuri provenite din demolari, fara aprobare legala.

Cu aceasta ocazie au fost constatate si aplicate un numar de 31 sanctiuni contraventionale  in conformitate cu prevederile art. 5 alin. (1) din H.C.L nr. 326/2017, privind măsurile edilitar-gospodăreşti, administrarea fondului locativ public şi privat şi alte măsuri pentru asigurarea ordinii şi curăţeniei în municipiul Buzău, pentru  depozitarea direct pe trotuar, sol, sau pe carosabilul străzilor, a materialelor de construcţie: mortar, beton, nisip, balast, pământ rezultat din săpături, altor deşeuri amestecate/resturi rezultate din activităţi de reparaţii şi amenajări la clădiri şi locuinţe şi din demolarea unor construcţii civile sau industriale. Valoarea sanctiunilor contraventionale au fost in valoare de 28 000 lei.

Nerespectarea prevederilor art. 5 alin. (1) din H.C.L nr. 326/2017, se sancţionează cu avertisment sau amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 – 1.500 lei pentru persoane fizice şi 1.500 – 2.500 lei pentru persoane juridice.

 

Articolul precedentScandalagiii de la spital, sub control judiciar
Articolul următorAccident pe Bulevardul Bălcescu. Implicate, două mașini și un biciclist