Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău va fi modernizată cu bani europeni, dar și cu fonduri guvarnamentale și județene, în baza unui contract de finanţare semnat, joi, între Consiliul Județean Buzău, reprezentat de președintele Petrea Neagu, şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 pentru Regiunea Sud-Est, reprezentată de directorul ADR Sud -Est, Luminița Mihailov.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 3,5 milioane de euro, din care aproximativ 2 milioane de euro sunt din fondurile Consiliului Județean, iar restul din fonduri guvernamentale și bani europeni. Termenul de execuție al lucrărilor este de 48 de luni de la semnarea contractului

Lipsa unui spațiu adecvat pentru actul medical dar și deficitul de medici fac ca timpul de aşteptare în Unitatea De Primiri Urgenţe Buzău să ajungă chiar şi la 8-9 ore.

Extinderea presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar şi care va extinde suprafaţa totală a Unităţii de Primiri Urgenţe la peste 1.000 de metri pătraţi la parter şi aproape 1.000 de metri pătraţi la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.

A început proiectarea noii Unități de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău! Lucrările pentru modernizarea şi extinderea UPU vor începe peste 6 luni! Licitația s-a încheiat şi am semnat contractul pentru proiectarea şi execuția acestui proiect. Valoarea contractului este de 11.420.000 lei, termenul pentru realizarea proiectării este de 6 luni, iar pentru execuția lucrărilor este de 24 luni. În urma licitației, câştigătoare a fost asocierea formată din Integral S.A. – lider de asociere, Studio SQM – asociat 1 şi Climatronic BMS – asociat 2. Ultima etapă din proiect va fi dotarea UPU cu aparatură de specialitate de ultimă generație. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional, având şi o contribuție substanțială a Consiliului Județean Buzău. Valoarea totală a proiectului, ce include şi dotarea UPU se ridică la 22 milioane lei.” a spus președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu. 

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentÎncă 85 de îmbolnăviri cu COVID-19 în județul Buzău
Articolul următor„Culisele statului paralel” Cum a fost devorat spațiul verde din sectorul 6 de către rechinii imobiliari, cine a stat în spate