Muzeul Judeţean Buzău îl are ca invitat la ediţia din acest an a evenimetului cultural „Noaptea Muzeelor”, 18 spre 19 mai, a.c., pe ambasadorul Statelor Unite ale Mexicului în România, Jose Guillermo Ordorica Robles, care va prezenta un obiect specific civilizaţiei mexicane, un penacho prehispanic.

„Şi în acest an, Muzeul Judeţean Buzău propune o serie de evenimente de excepţie, la această ediţie va fi prezent Excelenţa Sa Ambasadorul Statelor Unite ale Mexicului în România, Jose Guillermo Ordorica Robles, care va prezenta un obiect de mare interes pentru cultura şi tradiţia mexicană, un penacho prehispanic”, a precizat directorul Muzeului judeţean Buzău, Daniel Costache.

Potrivit sursei citate, Noaptea Muzeelor se va desfăşura sub genericul „Escapada culturală nocturnă”.

„Cu acelaşi prilej va fi vernisată expoziţia de bază ‘Ştiinţă şi tehnică în Buzăul secolului al XX-lea’, urmând să fie prezentată publicului o piesă extrem de rar întâlnită în România, maşina electromagnetică militară de criptat Enigma, model M 2-3, care face parte dintr-o colecţie privată”, a mai precizat sursa citată.

Articolul precedentCercetările în cazul avionului prăbuşit la Nehoiu au fost preluate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti
Articolul următorVideo Cauza accidentului aviatic de ieri, încă incertă