Până astăzi, 10 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 539.107 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), din care 7200 în județul Buzău.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.365 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), din care 61 înregistrate la Buzău, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.048 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, din care 11 la Buzău.

Numărul total al persoanelor vindecate în spitale de la începutul pandemiei a ajuns la 6013, iar numărul de persoane decedate de la începutul pandemiei în spitalele din Buzău a atins valoarea de 188.

Rata de incidență a persoanele infectate cu Covid-19, raportată pentru ultimele 14 zile în județul Buzău, a ajuns la 1,87 la mia de locuitori.

Astăzi, la ora 13.00, în județul Buzău erau 868 persoane în carantină la domiciliu și 851 persoane erau izolate la domiciliu.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău acționează în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 
În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 5240 lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBuzăul: sub atenționare meteorologică de cod galben
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 125. Dacă alegerile de anul acesta ar fi o pungă cu pufuleți, scorul PRO România ar fi supriza