Spitalele buzoiene, aprovizionate cu dezinfectant şi combinezoane din Coreea de Sud

În judeţul Buzău au ajuns de la Inspectoratul General de Situaţii de Urgenţă 1.380 de combinezoane de protecţie şi 45 de litri de dezinfectant de suprafeţe şi instrumentar medical, care au fost distribuite către unităţile sanitare din judeţ.

Echipamentele medicale au fost distribuite atât personalului medical, cât şi celui non-medical, care asigură asistenţa medicală de specialitate, primul ajutor şi transportul în faza prespitalicească.

Echipamentele au fost aduse cu o aeronavă NATO din Coreea de Sud, fiind achiziţionate de statul român, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Cnetralizate şi IGSU.

Ele fac parte din transportul de aproximativ 45 de tone de echipament medical au ajuns în România joi, de la Seul, cu o aeronavă NATO.  Echipamentele, constând în alte 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.

Articolul precedent„Scrisoare din viitor”
Articolul următorCORONAVIRUS: 308 noi cazuri de îmbolnăvire în utimele 24 de ore