Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, Sectorul Social-filantropic și misionar al Eparhiei Buzăului și Vrancei, împreună cu cele șapte protoierii din Buzău și Vrancea, a oferit daruri de Crăciun copiilor din toate parohiile, în valoare de 400.000 lei. Cele 20.000 de pachete, pregătite în acest scop de către Centrul Eparhial și preoții de la parohii, au fost distribuite în biserici, vineri, 25 decembrie 2020, în ziua de prăznuire a Nașterii după trup a Fiului lui Dumnezeu.

Totodată, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în colaborare cu Asociația Femeilor Ortodoxe din Eparhie, a pregătit 850 de pachete, în valoare totală de 36.700 de lei, care conțin alimente neperisabile, necesare pentru pregătirea mesei de Crăciun. Cu ajutorul voluntarilor Asociației, acestea au fost distribuite familiilor nevoiașe identificate de preoți.

O altă componentă a activității sociale a Centrul Eparhial din Buzău o constituie bursele acordate copiilor care provin din familii numeroase, cu posibilități materiale reduse. În cadrul acestui proiect, au fost integrați 120 de copii, fiecare primind un sprijin financiar de 300 de lei, valoarea totală a burselor sociale ridicându-se la suma de 36.000 de lei. Pe lângă aceștia, alte 379 de familii defavorizate au beneficiat de ajutoare financiare, în valoare totală de 45.200 de lei.

Un proiect important al Eparhiei Buzăului și Vrancei, demarat la începutul pandemiei, a constat în achiziționarea de materiale de construcție, în vederea finalizării lucrărilor de ridicare, amenajare și dotare a casei unei familii cu nouă copii din satul Nenciu, comuna Vernești, județul Buzău. Suma totală destinată acestei acțiuni a fost de 54.394 de lei.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCampania de vaccinare în România a început, în acestă dimineață
Articolul următorBilanț coronavirus 27 decembrie: 2.049 de cazuri noi și 122 de decese