În data de 23 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității al IPJ Buzău au organizat și desfășurat în mediul online activități preventiv-informative.

Activităţile au fost dedicate liceenilor și cadrelor didactice din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Buzău. Prin dialog, poliţiştii au adus în atenţia acestora campania națională de prevenire a agresiunii sexuale asupra minorilor „Atingeri Nedorite”.

Obiectivul principal al discuţiilor este creşterea nivelului de informare al copiilor, părinţilor și publicului larg asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea acestui tip de abuz, respectiv creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale acestuia.

Polițiștii i-au învățat pe elevi despre resursele pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată.

Acestora li s-a adus la cunoștință că pentru ajutor pot suna gratuit la 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, sau pot scrie la [email protected] și pe platforma online a organizației https://www.116111.ro/.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCălin Moldovan, antrenor FC Braşov, înaintea meciului cu FC Buzău: „Trebuie să începem să adunăm puncte”
Articolul următorBănuit de furt din auto, identificat de poliţiştii buzoieni