În ziua de 7 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Beceni au  acționat pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase.

Polițiștii au sancționat contravențional, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor, ieri, un conducător auto în vârstă de 31 de ani, din Buda, care transporta pe DJ203K material lemnos cu autoutilitara, fără a deține documente de proveniență.

De asemenea, în cadrul activităţilor de verificare şi control, poliţiştii au sancţionat şi un operator economic de profil, despre care au stabilit că nu a înregistrat în aplicația SUMAL avizul de însoțire pentru un transport de lemn.

Tot ieri, polițiștii au depistat un șofer în vârstă de 26 de ani, din Vrancea, care transporta cu autoutilitara lemn și care nu a avut pornit receptorul sistemului global de localizare al dispozitivului mobil pe toată perioada transportului, fiind sancționat contravențional.

Polițiștii au confiscat valoric peste 6 metri cubi de lemn de foc din specia fag, estimat de reprezentanţii silvici la valoarea de 1500 de lei.

Activităţile poliţiştilor vor continua, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul silvic.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentArestat preventiv pentru nerespectarea ordinului de protecție
Articolul următorMafia gunoaielor primește o lovitură de grație în instanță: judecătorii confirmă ancheta Realitatea Plus. Declarații halucinante ale avocatului Romprest