În ziua 23 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 197 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 12 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 63 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 6 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Alte sancţiuni au fost aplicate ieri şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (24), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (17), dar şi 38 pentru alte abateri în trafic.

Alte șase permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar și pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului.

Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 43 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 68.000 de lei.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice .

 

Sursa: Realitatea de Buzau