În data de 10 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 131 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 11 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Ieri, poliţiştii Biroului Rutier Buzău, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român, au desfăşurat o acţiune pentru creşterea siguranţei rutiere prin verificarea stării tehnice a autovehiculelor şi scoaterea din trafic a celor care nu corespund.

11 şoferi au primit sancţiune contravenţională pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor conduse de aceştia (folii neomologate, anvelope uzate, caroserie deteriorată), iar în trei situaţii în care au fost constatate abateri grave au fost reţinute certificatele de înmatriculare.

Alţi 39 de şoferi au fost amendaţi pentru că au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 4 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Alte 6 permise de conducere a fost reţinute pentru neacordarea de prioritate și pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (5), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (11), dar şi 45 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 34.000 de lei.

ATENŢIE ÎN TRAFIC! POLIŢIŞTII BUZOIENI VĂ REAMINTESC:

– Nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina. 

– Concentraţi-vă în totalitate pe condus şi nu lăsaţi nimic să vă distragă atenţia de la drum.

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi, de asemenea, evitaţi consumul de băuturi alcoolice seara dacă dimineaţa urmează să conduceţi maşina. 

– Totodată, nu subestimaţi pericolul oboselii la volan. Somnolenţa la volan este periculoasă, efectele oboselii fiind comparate foarte des cu cele ale conducerii sub influenţa alcoolului.

-Respectaţi viteza legală, adaptaţi întotdeauna viteza la condiţiile de drum şi nu vă angajaţi în depăşiri riscante.

-Purtaţi centura de siguranţă, indiferent dacă sunteţi şofer sau pasager în maşină, atât în localităţi, cât şi în afara acestora. 

-Circulaţi cu atenţie şi calm şi respectaţi toţi participanţii din trafic!

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentA furat un motofierăstrău din anexa gospodărească a unui tânăr de 20 de ani
Articolul următorFemeie de 50 de ani accidentată de o mașină în municipiul Râmnicu Sărat