În ziua de 29 iunie a.c., poliţiştii din cadru Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfăşurat o activitate informativ-preventivă împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Ziduri. Activitățile sunt derulate sub egida Campaniei Naționale de prevenire în domeniul traficului și consumului de substanțe interzise „Dincolo de aparențe”. Tema discuţiilor a fost despre efectele consumului de substanțe psihoactive și despre consecințele acestora asupra psihicului uman.

În plus, polițiștii au discutat cu cetăţenii despre violența domestică și efectele negative pe care le are asupra dezvoltării copiilor.

Totodată, tinerii au învățat din ghidul „Fără discriminare” că toate persoanele sunt egale și nu trebuie tratate diferit doar pentru faptul că arată sau se comportă altfel.

La activitate au participat 65 de persoane și au fost distribuite 30 de materiale informative.

De asemenea, tot ieri, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară au vizitat elevii claselor a IX-a din cadrul Liceului Tehnologic ”Grigore C. Moisil” Buzău.

Scopul vizitei poliţiştilor a fost să le prezinte elevilor riscurile și consecințele negative pe care le provoacă substanţele psihoactive astfel încât tinerii să înţeleagă de ce acestea trebuie evitate.

Polițiștii i-au încurajat pe elevi să adopte un comportament preventiv pe timpul vacanței de vară și să își formeze deprinderi de recunoaștere și gestionare a situațiilor de pericol cu care se pot confrunta în această perioadă.

La activitate au participat 85 de elevi și cadre didactice.

 

Sursa: Realitatea de Buzau