În perioada 19 – 21 noiembrie a.c., peste 170 de poliţişti, jandarmi şi polițiști locali, precum şi reprezentanţi ai celorlalte instituţii cu atribuţii de control au desfășurat acțiuni în sistem integrat, în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Astfel, la sfârşitul săptămânii, au fost efectuate peste 20 de acțiuni punctuale în medii de interes public, precum restaurante, fast-food-uri, terase, centre comerciale, spații de cazare, gări, autogări etc., pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul Sars-CoV2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale aplicabile în contextul prelungirii stării de alertă.

Au fost verificate peste 80 de societăţi comerciale şi legitimate 800 de persoane. În urma controalelor în trafic, poliţiştii rutieri au oprit şi verificat în trafic peste 30 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost verificate şi controlate peste 2500 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 88 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de 54.500 de lei

”În continuare, principalul obiectiv al acţiunilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în contextul pandemiei vizează protejarea sănătăţii buzoienilor. Poliţiştii se află permanent la datorie şi vor interveni cu fermitate în toate situaţiile în care legea este încălcată. Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare în judeţul Buzău” transmit polițiștii buzoieni.

În data de 20 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Costești au constatat că în Movila Banului avea loc un eveniment privat, la care participau aproximativ 20 de persoane. Având în vedere faptul că în această perioadă este interziză organizarea de astfel de evenimente, poliţiştii au oprit petrecerea.

Organizatorul şi persoanele participante au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19 și a Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 68.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau