În ziua de 7 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase.

Poliţiştii au depistat în flagrant delict un bărbat de 58 de ani, din Lopătari în timp ce transporta material lemnos având aviziul de însoţire neconform.

 Din verificări s-a constatat faptul că materialul lemnos încărcat efectiv în autoutilitară nu corespunde din punct de vedere al speciei cu materialul lemnos implementat în aplicația SUMAL.

Atât conducătorul auto, cât și administratorul firmei care a emis avizul de însoţire au fost sancționaţi contravențional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice cu amendă.

Un alt bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Lopătari, administrator al unei societăți economice de profil, a fost depistat de poliţişti în timp ce transporta lemn rotund, din specia brad. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, materialul lemnos încărcat efectiv în autoutilitară nu corespunde din punct de vedere al volumului cu materialul lemnos implementat în aplicația SUMAL, cu diferență de  o cantitate de aproximativ 3 metri cubi. Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010.

Tot ieri, un şofer în vârstă de 35 de ani, din Vintilă-Vodă,  afost oprit în trafic în timp ce transporta cu o autoutilitară lemn de foc de esenţă frasin, fără a putea prezenta avizul de însoţire al materialului lemnos transportat.

Pentru toate neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscaţi aproximativ 11 metri cubi de material lemnos, estimat de reprezentanţii silvici la peste 8.000 de lei.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentTrei bărbați din Rm. Sărat reținuți de polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Buzău pentru furt calificat
Articolul următorGloria Buzău a pierdut la doar două goluri meciul din deplasare cu Rapid București