În perioada 4 – 10 mai 2022, polițiștii rutieri au desfășurat acțiunea ,,Alcohol & Drugs”, în conformitate cu Programul Operațiunilor Europene 2022 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive. De asemenea, în cadrul acțiunii ,,Alcohol&Drugs” a fost inclusă operațiunea ,,Alcohol&Drugs Marathon”, care s-a desfășurat în perioada de 7 – 8 mai 2022.

La data de 6 mai 2022, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Buzău au depistat, pe DN2 E85, în localitatea Limpeziș, un bărbat, de 22 ani, în timp ce conducea un autoturism.

În urma verificării autoturismului, polițiștii au descoperit, pe bancheta din spate, o cutie din material plastic, în interiorul căreia se afla o substanță vegetală (inflorescentă) verde, cu aspect de cannabis, cântărind aproximativ 3,5 grame, precum și un grinder cu urme de materie și un cântar cu urme de materie.

Bunurile au fost ridicate, în vederea confiscării, urmând să fie predate polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru cannabis (THC-5).

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoana aflată sub influența substanțelor psihoactive.

Sursa: Realitatea de Buzau