Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, și în cursul zilei de ieri au aplicat 179 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 16 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii Biroului Rutier Buzău, au organizat şi desfăşurat ieri, în intervalul orar 09.00 – 17.00, acţiuni pentru prevenirea, combaterea sau reducerea consecinţelor evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul utilizării telefonului la volan, dar şi pentru conştientizarea necesităţii portului centurii de siguranţă. În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii au identificat 20 de şoferi care nu au purtat centura de siguranţă şi alţi 6 care au utilizat telefonul fără dispozitiv de tip mâini libere.

De asemenea, poliţiştii au acţionat şi pentru combaterea vitezei excesive. În cursul zilei de ieri, aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ, au înregistrat 35 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 10 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cea mai mare viteză în localitate – 114 km/h – a fost înregistrat autovehicul unui bărbat de 73 de ani din Bucureşti, ce rula pe DN2E85 în localitatea Limpeziş.

Alte 6 permise de conducere au fost reţinute de poliţişti pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi pentru conducerea vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (31), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (19), dar şi 43 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Totodată, poliţiştii au sancţionat şi 25 de pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au traversat drumurile publice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 59.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau