În luna iulie 2020, polițiștii Secţiei de poliţie rurală Pogoanele au identificat principalul bănuit de săvârșirea unui furt calificat – un bărbat de 31 de ani, din Constanța. Sesizarea a fost făcută în ziua de 12 iunie 2020, de persoana vătămată, o femeie în vârstă de 78 de ani, din Rușețu.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, în ziua de 12 iunie 2020, bărbatul ar fi intrat în curtea persoanei vătămate sub pretextul că dorește a cumpăra miere, oferindu-i o bancnotă de 200 de lei, pentru care urma să primească restul. Bănuitul ar fi profitat de neatenția persoanei vătămate și ar fi sustras din camera în care aceasta ținea, banii suma de 5.400 de lei.

În data de 25 februarie a.c., a fost pus în executare mandatul de aducere emis de polițiștii buzoieni pe numele bănuitului. Mandatul a fost pus în executare cu sprijinul polițiștilor de frontieră și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, bănuitul fiind condus la Secția de poliție rurală Pogoanele pentru audieri.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Sursa: Realitatea de Buzau