În perioada de 7 – 9 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Județene Buzău  au efectuat mai multe controale pe linie silvică la societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate exploatarea forestieră.

Poliţiştii au controlat registrul de evidenţă a intrărilor – ieşirilor de materiale lemnoase cât şi modul de completare şi eliberare a avizelor de însoţire a materialelor lemnoase.

În cazul unei societăţi comerciale, din verificări a reieşit că există nereguli între stocurile de materiale lemnos şi stocurile scriptice existente, stabilindu-se faptul că în perioada 27 mai – 7 septembrie a.c., operatorul economic a expediat din platforma primară cantitatea de 66 m.c. lemn rotund rășinoase fără a emite avize de însoțire și transport.

În cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale operatorului economic cu suma de 15.000 de lei conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, totodată fiind dispusă şi măsura confiscării contravalorii cantităţii de 66 m.c. de lemn rotund rășinoase, evaluat la suma de 18.000 de lei.

Verificările vor fi continuate în cadrul unui dosar penal ce privește săvârșirea infracțiunilor de ”tăiere fără drept” și ”furt de arbori”, conform Legii 46/2008  privind Codul Silvic.

Activităţile poliţiştilor vor continua, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul silvic.

Sursa: Realitatea de Buzau