Ținând cont de lipsa locurilor de parcare în municipiului Buzău, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație și Disciplină Rutieră, au continuat acțiunile de identificare a vehiculelor abandonate pe domeniul public sau privat, în conformitate cu prevederile Legii 421/2002R.

Vehicul abandonat – vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale de cel puțin 6 luni, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice. ​Persoanele care nu respectă dispozițiile locale pot fi sancționate cu amendă cuprinsă între 1000-2000 lei, fără a beneficia de posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii.

De la începutul anului, agenții Poliției Locale Buzău au identificat un număr de 273 de autovehicule abandonate, care au fost ridicate în urma somațiilor primite. Polițiștii locali au mai somat alți 78 de proprietari de vehicule să ia măsuri în privința mașinilor lăsate aiurea în diverse locuri, în urma sesizărilor venite din partea cetățenilor. Buzoienii sunt foarte vigilenți când vine vorba de astfel de fapte, iar mulți dintre ei îi raportează direct primarului Constantin Toma locurile unde sunt mașini abandonate, ocupând inutil locurile de parcare.

Polițiștii locali buzoieni recomandă proprietarilor vehiculelor abandonate de cel puțin 6 luni pe domeniul public sau privat al municipiului Buzău, să ia măsuri urgente în privința ridicării lor, în caz contrar vehiculele vor fi ridicate și depozitate într-un spațiu administrat de Urbis Serv S.R.L.

”Vă recomandăm pentru operativitate, atunci când constatați astfel de fapte, să apelați Dispeceratul Poliției Locale Buzău, la nr. de telefon 0238/955” este mesajul transmis de Poliția Locală Buzău.

Sursa: Realitatea de Buzau