În perioada 16 – 18 iulie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi de creştere a siguranţei rutiere, fiind aplicate 369 de sancţiuni contravenţionale şi reţinute 67 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Astfel, în cele 3 zile, în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii Serviciului Rutier Buzău au organizat şi desfăşurat o acţiune având ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 186 de sancţiuni contravenţionale şoferilor care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, iar 44 dintre aceştia au rămas fără dreptul de a conduce autovehicule în următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză– 164 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Bacău, care rula pe DN2E85,  în afara localităţii Mihăileşti.

Alte 23 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru depăşirea neregulamentară, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, precum şi pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la sediul Poliţiei după un accident soldat doar cu pagube materiale.

Alte sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (59), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (25), dar şi 60 pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 171.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentS-a stabilit programul Ligii 2 la fotbal
Articolul următorRealitatea PLUS continuă dezvăluirile incendiare despre Guvernul Cîțu