În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 133 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 47.000 de lei.

Polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanți din cadrul Registrului Auto Român Buzău, au desfășurat o activitate de verificare a stării tehnice a autovehiculelor, fiind vizate în principal maşinile care rulează pe drumurile naţionale şi europene. În cazul a 10 autovehicule au fost constatate defecțiuni tehnice şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto.

Alţi 62 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru că au apăsat prea tare pedala de acceleraţie.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(18), dar şi pentru alte abateri în trafic (21).

Poliţiştii au reţinut alte 3 permise de conducere pentru conducerea unui vehicul pe sensul opus de mers, pentru neacordarea de prioritate autovehiculelor sau pietonilor care aveau acest drept și pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 25 pietoni, bicicliști și căruțași care şi-au pus viaţa în pericol prin nerespectarea regulilor de circulație.

De asemenea, polițiștii au întocmit 2 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Sursa: Realitatea de Buzau