Astăzi, 24 decembrie 2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă prezenta un număr de 8028 persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei, din care 6956 persoane au fost declarate vindecate de Covid-19 de la începutul pandemiei.

Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 214. Astăzi, în județul Buzău erau 895 persoane în carantină la domiciliu și 715 persoane aflate în izolare la domiciliu.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 50 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV- 2 (25 pacienţi au fost diagnosticaţi în laboratoare private de analize şi 2 pacienţi au fost diagnosticaţi în unităţi sanitare din alte judeţe). Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 5 luni şi 82 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Au fost înregistrate două decese în rândul pacienţilor confirmaţi COVID-19:

– DECES NR. 213: pacientă în vârstă de 46 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată şi confirmată cu SARS CoV-2 şi transferată la Spitalul Râmnicu Sărat pe secţia ATI. Evoluţia clinică este nefavorabilă şi survine decesul. Comorbidităţi: lupus eritematos, obezitate, hipertensiune arterială.
– DECES NR. 214: pacient în vârstă de 81 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat şi confirmat cu SARS CoV-2 şi transferat pe secţia ATI. Evoluţia clinică este nefavorabilă şi survine decesul. Comorbidităţi: insuficienţă cardiacă congestivă, boala coronariană ischemică.

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din judeţul Buzău au acţionat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională. În cadrul acţiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 18 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 3000 lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCoronavirus UPDATE: 4.310 cazuri de coronavirus şi 146 de decese. Situaţia pe fiecare judeţ
Articolul următorBani pentru personalul medical care a îngrijit bonavi diagnosticați cu COVID-19