5 arme descoperite de polițiști la un tânăr de 23 de ani

În urma activităţilor desfăşurate de la începutul anului, poliţiştii specializaţi de la Biroul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au demarat activităţile procedurale în cazul a 32 de infracţiuni sesizate conform Codului Penal, Legii 407/2006 vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive şi O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului.

Totodată, au fost indisponibilizate 11 arme (3 letale şi 8 neletale) şi au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 de lei.

Poliţiştii atenţionează persoanele care, în diferite conjuncturi au ajuns în situaţia de a deţine/procura/folosi în mod ilegal arme şi muniţii cu privire la obligaţia legală de a sesiza aspectele de natură penală şi la posibilitatea predării acestora, anterior depistării lor.

Una dintre infracţiunile cu privire la care se continuă cercetările a fost constatată de poliţişti cu ocazia unor percheziţii desfăşurate în zona oraşului Pătârlagele. De la faţa locului poliţiştii au ridicat şi indisponibilizat cinci arme de foc (o puşcă şi patru pistoale) cu privire la care s-a stabilit că provin din Anglia şi au fost introduse în ţară, fără drept, de către un tânăr de 23 de ani.

În cauză se desfăşoară activităţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

Articolul precedentS-a mărit flota Transbus
Articolul următorUn nou cutremur resimțit în județul Buzău