Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca va organiza concurs pentru ocuparea a 25 de posturi, dintre care nouă posturi de medici.

Potrivit Biroului de relaţii publice al instituţiei, pentru 16 posturi s-a stabilit data concursului, prima probă urmând a avea loc în ajunul Crăciunului, iar următoarea, cu o zi înainte de Revelion.

Spitalul angajează un psiholog practicant pentru secţia Psihiatrie VII, un psiholog specialist pentru Centrul de Sănătate Mintală din Buzău, doi infirmieri debutanţi pentru secţia Psihiatrie VIII, un brancardier pentru secţia Psihiatrie II acuţi şi un muncitor necalificat, pentru supravegherea pacienţilor psihici periculoşi din cadrul secţiei Psihiatrie I acuţi, precum şi infirmiere şi îngrijitoare pentru curăţenie.

Potrivit aceleiaşi surse, Spitalul Săpoca va angaja, cu normă întreagă, nouă medici, dintre care şapte posturi de medici specialişti în Psihiatrie, cinci pentru secţiile de la Ojasca şi două pentru Centrul de Sănătate Mintală Buzău, ambulatoriu, precum şi un specialist neurolog pentru secţia de Neurologie şi un medic primar epidemiolog pentru Serviciul de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale.

În luna august a.c., pe fondul lipsei de personal specializat în instituţie, un bărbat de 38 de ani, internat cu etilism cronic, a lovit cu un stativ metalic pentru perfuzii 13 pacienţi, dintre care şapte au decedat, ceilalţi şase fiind grav răniţi.

Articolul precedentTânără de 31 de ani spulberată de pe trecerea de pietoni
Articolul următorMedicii buzoieni luptă să o țină în viață pe femeia de 31 de ani lovită pe trecerea de pietoni