Astăzi, 22 decembrie 2020, conform informațiilor transmise de Prefectura Buzău. situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă astfel:

– Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 7921;

– Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 6824;

– Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 212;

– Număr persoane în carantină la domiciliu: 856;

– Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 740.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au fost confirmate 30 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus 3 pacienţi au fost testaţi şi diagnosticaţi în laboratoare private de analize şi un pacient a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alt judet). Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 1 an şi 78 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Au fost înregistrate 6 decese în rândul pacienţilor confirmaţi COVID-19:

DECES NR. 207: pacienta în vârstă de 69 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată şi confirmată cu SARS CoV-2 şi transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluţia clinică este nefavorabilă şi survine decesul. Comorbidităţi: diabet, astm, hipertensiune arterială.

DECES NR. 208: pacient în vârstă de 93 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat şi confirmat cu SARS CoV-2 şi transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea de sănătate se agravează treptat şi survine decesul. Comorbidităţi: insuficienţă cardiacă congestivă, accident vascular cerebral ischemic (în antecedente), boala Alzheimer.

DECES NR. 209: pacienta în vârstă de 84 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată şi confirmată cu SARS CoV-2 şi transferată pe secţia ATI a Spitalului Râmnicu Sărat. Evoluţia clinică este nefavorabilă şi survine decesul. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, hepatită nespecificată.

DECES NR. 210: pacient în vârstă de 73 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat şi confirmat cu SARS CoV-2 şi transferat pe secţia de Pneumologie. Evoluţia clinică este nefavorabilă şi survine decesul. Comorbidităţi: anemie secundară, sechele accident vascular cerebral, hipertensiune arterială.

DECES NR. 211: pacientă în vârstă de 68 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată şi confirmată cu SARS CoV-2 şi transferata pe secţia ATI a SJU Buzău. Evoluţia clinică este nefavorabilă, iar pacienta a decedat. Comorbidităţi: mielom multiplu, anemie cronica, trombocitopenie.

DECES NR. 212: pacient în vârstă de 91 de ani se prezinta la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat şi confirmat cu SARS CoV-2 şi transferat pe secţia ATI. Starea generală se agravează rapid şi survine decesul. Comorbidităţi: tumor benignă pulmonară, anemie moderată.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPoliţiştii au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice
Articolul următorAmenzi în valoare totală de 52.000 de lei