263 de persoane se află în carantină și 4044 de persoane sunt izolate la domiciliu, conform ultimelor date furnizate de Instituția Prefectului

263 de persoane se află în carantină și 4044 de persoane sunt izolate la domiciliu, conform ultimelor date furnizate de Instituția Prefectului, Buzău. Starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină sau în izolare este bună și nu prezintă simptome specifice coronavirusului.

Structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1868de persoane. Cu această ocazie, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în valoare totală de 16.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 259 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din OM nr. 2/2020 și din OM nr. 3/2020, în valoare totală de peste 432.000 de lei.

Ieri, 31 martie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial al României Ordonanța de urgență prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu și regimului stării de urgență.Astfel, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5000 de lei, cât erau până acum.Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.Aceste sancțiuni vor putea fi aplicate începând de mâine, 2 aprilie 2020.

În plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:

– confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;

– interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;

– suspendarea temporară a activității;

– desființarea unor lucrări;

– refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.

 

 

 

 

Articolul precedentUn bărbat cu afecţiuni pulmonare a fugit dintr-un spital din Cluj-Napoca! Poliţiştii îl caută
Articolul următorTrafic oprit pe DN2, din cauza unui incendiu de vegetație