În ziua de 10 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 133 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 24 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

În cursul zilei de joi, 10 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Buzău au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza judeţului, ce a avut ca scop prevenirea accidentelor, disciplinarea şi responsabilizarea pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor. În urma activităţilor, poliţiştii au identificat şi consiliat 49 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi cu privire la respectarea normelor rutiere.

Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 54 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 17 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate – 160 km/h – a fost înregistrat autovehiculul condus de o femeie de 27 de ani, din Bucureşti, ce rula pe DN2E85, în localitatea Costeşti, din județul Buzău

Alte 7 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru neacordare de prioritate, precum şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (13), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (2), dar şi 22 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 55.000 de lei.

Tot ieri, poliţiştii au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat de 53 de ani, din Puieşti, depistat pe raza localităţii de domiciliu, la volanul unui autovehicul după ce a consumat alcool. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Sursa: Realitatea de Buzau