În cadrul controalelor în trafic desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 13 situații.

În cazul a 8 șoferi alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. În cazul altor 5 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale.

Într-unul din cazuri este vorba despre un buzoian în vârstă de 40 de ani, care a fost surprins de aparatul radar, în municipiul Buzău, depăşind limita legală de viteză instituită pe tronsonul respectiv cu peste 50 km/h. Întrucât nu a oprit la semnalele polițiștilor, echipajul de poliție rutieră a pornit imediat în urmărirea acestuia. Şoferul a pierdut controlul asupra direcției, împrejurare în care a ieșit în afara carosbilului și a lovit un copac marginal.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat un rezultat de 0,47 mg/l alcool pur în  aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru evaluare medicală și pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

Poliţiştii rutieri au mai întocmit alte două dosare penale care au  vizat circulaţia pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, dar şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehicul respectiv.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule: 

  • Reduceţi viteza la trecerile pentru pietoni, în zonele aglomerate, în aproprierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare!
  • Respectaţi-vă partenerii de trafic!
  • Nu conduceţi când sunteţi obosit!
  • Nu folosiţi telefoanele mobile în timpul conducerii!
  • Înainte de a porni motorul, aşezaţi copiii pe bancheta din spate şi fixaţi-le

 

Sursa: Realitatea de Buzau