În data de 06 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Ieri, în intervalele orare 09.00 – 11.00, 16.00 – 19.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Buzău, împreună cu poliţiştii de ordine publică, au organizat şi desfăşurat, o acţiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație în care ar putea fi implicați pietonii. Pe durata acţiunii au fost consiliate peste 50 de persoane care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze drumurile publice.

Pentru neregulile constatate în trafic, în data de 06 aprilie a.c., au fost aplicate 177 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare de peste 40.000 de lei.

Din totalul acestora, 36 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 20 pentru neportul centurii de siguranţă, 3 pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, iar 33 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 14 permise de conducere, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare şi un atestat taxi.

Dintre acestea, 11 permise au fost reţinute pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, unul pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşie a semaforului, unul pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi unul pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Cea mai mare viteză – 170 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 25 de ani, din Dolj, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localităţii Mihăileşti.

         

Sursa: Realitatea de Buzau